Databas-kortkommandon

Följande är en lista över de kortkommandon som är tillgängliga i databaser.

Även de allmänna kortkommandona i Collabora Office fungerar.

Symbolen Info

Vissa kortkommandotangenter kan vara tilldelade ditt datorsystem. Tangenter som är tilldelade datorsystemet är inte tillgängliga för Collabora Office. Pröva att tilldela olika tangenter antingen för Collabora Office i Verktyg - Anpassa - Tangentbord eller i ditt datorsystem.

Kortkommandon för databaser

I Sökningsutkast

Kortkommandon

Effect

F6

Hoppa mellan sökningsutkastområden.

Delete

Tar bort en tabell från Sökningsutkast.

Tabb

Markerar förbindelselinjen.

Skift+F10

Öppnar snabbmenyn.

F4

Shows a Preview.

F5

Runs query.

F7

Adds table or query.

Fönstret Kontrollegenskaper

Kortkommandon

Effect

+Nedåtpil

Öppnar kombinationsrutan.

+Uppåtpil

Stänger kombinationsrutan.

Skift+Retur

Infogar en ny rad.

Uppåtpil

Placerar markören på den föregående raden.

Nedåtpil

Placerar markören på nästa rad.

Retur

Slutför inmatningen i fältet och placerar markören i nästa fält.

+F6

Ställer in fokus (inte i utkastläge) på den första kontrollen. Den första kontrollen är den som listas för i Formulär-Navigator.

Kortkommandon för att skapa Basic-dialogrutor

Kortkommandon

Effect

+PgUp

Hoppar mellan flikar.

+PgDn

Hoppar mellan flikar.

F6

Jumps between windows.

Tabb

Markering av kontrollfälten.

Skift+Tabb

Markering av kontrollfälten i motsatt riktning.

+Retur

Infogar den markerade kontrollen.

Piltangent

+Piltangent

Flyttar den markerade kontrollen i 1 mm långa steg i respektive riktning. I punktredigeringsläge ändrar den storleken för den markerade kontrollen.

+Tabb

Hoppar till nästa handtag i punktredigeringsläge.

Skift++Tabb

Hoppar till föregående handtag i punktredigeringsläge.

Esc

Avslutar aktuell markering.

Selecting Rows and Columns in a Database Table (opened by +Shift+F4 keys)

Kortkommandon

Effect

Mellanslag

Växlar radmarkering, utom när raden befinner sig i redigeringsläge.

+Tabb

Toggles row selection.

Skift+Blanksteg

Selects the current column.

+PgUp

Moves pointer to the first row.

+PgDn

Moves pointer to the last row.