Spara och öppna tabell som HTML

Spara tabell som HTML

I Collabora Office Calc sparas alla blad i ett Calc dokument tillsammans som ett HTML dokument. I början av HTML dokumentet läggs automatiskt en rubrik och en lista med länkar till som leder till enskilda blad i dokumentet.

Tal skrivs som visat. Dessutom skrivs det exakta interna värdet i HTML-taggen <SDVAL> så att du kan räkna med de exakta värdena när du har öppnat HTML dokumentet med Collabora Office.

1. Om du vill spara det aktuella Calc dokumentet som HTML väljer du Arkiv - Spara som.

2. Välj filtypen "HTML-dokument (Collabora Office Calc)" i listrutanFiltyp i området med andra filter för Collabora Office Calc.

3. Ange ett Filnamn och klicka på Spara.

Öppna tabell som HTML

I Collabora Office finns flera filter som du använder för att öppna HTML-filer. Du markerar dem under Arkiv - Öppna i listrutan Filformat: