Subtotals

Beräknar delresultat för de markerade kolumnerna. Collabora Office använder funktionen SUMMA för att automatiskt beräkna delresultaten och totalresultaten i ett namngivet område. Du kan också använda andra funktioner för beräkningen. Collabora Office känner automatiskt igen ett definierat databasområde när du placerar markören i området.

Så här använder du det här kommandot...

Choose Data - Subtotals.

Du kan till exempel skapa en sammanställning av försäljningsresultat inom ett visst postnummerområde, baserat på data från en kunddatabas.

Grupp 1, grupp 2, grupp 3

Anger inställningarna för upp till tre delresultatgrupper. Varje flik ser ut på samma sätt.

Alternativ

Specify the settings for calculating and presenting subtotals.

Återställ

Återställer ändringarna som gjorts i fliken till hur det var när dialogrutan öppnades.

Radera

Tar bort delresultatraderna i det markerade området.