Collabora Office 24.04 Help
Dit pictogram op de werkbalk Afbeelding opent de werkbalk Afbeeldingsfilter, waar u verschillende filters op de geselecteerde afbeelding kunt gebruiken.
Filteren
Inverteert de kleurwaarden van een kleurenafbeelding of de helderheidswaarden van een afbeelding met grijswaarden. Pas het filter nogmaals toe om het effect terug te draaien.
Inverteren
Verzacht of vervaagt het beeld door een laagdoorlaatfilter toe te passen.
Vervaagd
Verscherpt de afbeelding door een hoge filtering toe te passen.
Verscherpt
Verwijdert ruis door het toepassen van een mediaanfilter.
Ruis verwijderen
Opent een dialoogvenster voor het definiƫren van solarisatie. Solarisatie verwijst naar een effect dat lijkt op wat er kan gebeuren als er te veel licht is tijdens het ontwikkelen van foto's. De kleuren worden gedeeltelijk omgekeerd.
Solarisatie
Geeft de mate van en het type solarisatie aan.
Geeft de mate van helderheid aan waarboven de pixels moeten worden gesolariseerd (in procenten).
Specificeren om ook alle pixels te inverteren.
Alle pixels worden ingesteld op hun grijswaarden en vervolgens worden de groene en blauwe kleurkanalen verminderd met de hoeveelheid die u opgeeft. Het rode kleurkanaal wordt niet gewijzigd.
Veroudering
Definieert de intensiteit van veroudering, in procenten. Met 0% ziet u de grijswaarden van alle pixels. Met 100% blijft alleen het rode kleurkanaal aanwezig.
Opent een dialoogvenster om het aantal posterkleuren te bepalen. Dit effect is gebaseerd op de vermindering van het aantal kleuren. Het zorgt ervoor dat foto's op schilderijen lijken.
Poster
Geeft het aantal kleuren aan waarnaar de afbeelding moet worden gereduceerd.
Converteert een afbeelding naar een pop-art-indeling.
Popart
Geeft de afbeelding weer als een houtskoolschets. De contouren van de afbeelding worden in zwart getekend en de oorspronkelijke kleuren worden onderdrukt.
Houtskooltekening
Geeft een dialoogvenster weer voor het maken van reliƫfs. U kunt de positie van de denkbeeldige lichtbron kiezen die het type schaduw bepaalt en hoe de grafische afbeelding er in reliƫf uitziet.
Reliƫf
Geeft de positie van de lichtbron aan. Een stip stelt de lichtbron voor.
Voegt kleine groepen pixels samen tot rechthoekige gebieden van dezelfde kleur. Hoe groter de individuele rechthoeken zijn, hoe minder details de grafische afbeelding heeft.
MozaĆÆek
Bepaalt het aantal pixels dat moet worden samengevoegd in rechthoeken.
Definieert de breedte van de individuele tegels.
Definieert de hoogte van de individuele tegels.
Als u dit keuzevakje inschakelt, zullen de randen van het object worden verduidelijkt (verscherpt).