Collabora Office 24.04 Hjelp
Åpner Funksjonsveiviseren, som interaktivt hjelper deg med å lage formler.
Før du starter veiviseren, velg en celle eller et celleområde fra gjeldende ark for å bestemme posisjonen der formelen skal settes inn.
Du kan laste ned hele spesifikasjonen for ODFF (OpenDocument Format Formula) fra OASISnettstedet.
Funksjonsveiviseren har to faner: Funksjoner brukes for å opprette formler, og Struktur brukes for å kontrollere den konstruerte formelen.
Søk på en del av funksjonsnavnet.
Viser alle de kategoriene som de forskjellige funksjonene er tildelt. Velg en kategori for å vise de tilsvarende funksjonene i listefeltet nedenfor. Velg «Alle» for å se alle funksjoner i alfabetisk rekkefølge uavhengig av kategori. "Sist brukt" viser funksjonene som du nylig har brukt.
Du kan bla i hele Liste over kategorier og funksjoner
Viser funksjonene i den valgte kategorien. Dobbeltklikk for å velge en funksjon. Et enkeltklikk viser en kort funksjonsbeskrivelse.
Kryss av hvis den valgte funksjonen skal settes inn i det valgte celleområdet som en matriseformel. Matriseformler opererer på flere celler. Alle cellene i matrisen inneholder formelen.
Alternativet Array er identisk med CommandCtrl+Shift+Enter-kommandoen, som brukes til å skrive inn og bekrefte formler i arket. Formelen settes inn som en matriseformel indikert med to klammeparenteser: { }.
Den maksimale størrelsen til et matriseområde er 128 x 128 celler.
Når du dobbeltklikker en funksjon, vises skrivefelter for argumenter til høyre i dialogvinduet. Du kan velge en cellereferanse som et argument ved å trykke direkte i cellen eller merke et område i arket mens du holder museknappen nede. Du kan også skrive numeriske og andre verdier eller referanser direkte inn i de tilsvarende feltene i dialogvinduet. Når du bruker datooppføringer, må du passe på at du bruker det riktige formatet. Trykk OK for å sette resultatet inn i regnearket.
Så snart du skriver inn argumenter i funksjonen, beregnes resultatet. Denne forhåndsvisningen informerer deg om hvorvidt beregningen skal utføres med de gitte argumentene. Hvis argumentene resulterer i en feil, vises den tilsvarende feilkoden.
De nødvendige argumentene vises med navn i fet skrift.
Gir deg adgang til enda et nivå av Funksjonsveiviseren så du kan flette en annen funksjon i funksjonen i stedet for en verdi eller referanse.
Antall synlige tekstfelter avhenger av funksjonen. Skriv inn argumenter enten direkte i argumentfeltene eller ved å klikke på en celle i tabellen.
Viser resultatet av utregningen eller en feilmelding.
Viser den opprettede formelen. Du kan skrive inn delene direkte eller opprette formelen med hjelp av veiviseren.
Flytter fokus bakover gjennom formelkomponentene og merker de.
For å velge en enkelt funksjon fra en kompleks formel bestående av flere funksjoner, dobbeltklikk funksjonen i formelvinduet.
Gå framover gjennom formelelementene i formelvinduet. Du kan også bruke denne knappen til å tildele funksjoner til formelen. Hvis du velger en funksjon og trykker på Neste-knappen vil funksjonen dukke opp i formelvinduet.
Dobbeltklikk en funksjon i utvalgsvinduet for å overføre den til formelvinduet.
Avslutter funksjonsveiviseren og overfører formelen til de markerte cellene.
Lukker dialogvinduet utan å overføre formelen.
På denne siden kan du se funksjonens struktur.
Hvis du starter Funksjonsveiviseren når cellepekeren er plassert i en celle som allerede inneholder en funksjon, åpnes Struktur-fanen og viser oppbygningen av den gjeldende formelen.
Du kan skjule og vise deler av funksjonen ved å klikke på pluss- eller minustegnene.
Blå prikker betegner korrekt innskrevne argumenter. Røde prikker angir ukorrekte datatyper. Hvis for eksempel et av argumentene til SUMMER-funksjonen er skrevet inn som tekst, framheves dette i rødt, ettersom SUMMER bare tillater inntasting av tall.